All
Projects
Products
Events
Competitions

Ben House GP / Gets Architects

Ben House GP / Gets Architects

© Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya + 20

Houses  · 
South Jakarta, Indonesia
  • Architects Authors of this architecture project Gets Architects
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
  • Photographer Created with Sketch.
  • Architect in Charge

    Gerard Tambunan & Rudy Kelana
  • Design Team

    Sofia Purba
  • Structure Consultant

    Ricky Theo
  • Main Contractor

    PT. Dimigo Pratama
  • Interior

    Agus Gunawan
  • Lighting

    Liam Sak Khian
  • Site area

    400 sqm
More Specs Less Specs
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Text description provided by the architects. Situated in an intense residential area of South Jakarta, Ben House is a three-story 800 m2 house built on a400 m2 site where every story represents different levels of privacy: the first story as the service area while the next two stories as the semi private and private area.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The dense space requirement within rather a limited site was seen more of a challenge for sense and sequence exploration. The continuous transparency is literally stretched from the very entrance  towards the main stairs, drawing the illusion of an open space for one side of the living and dining area, while on the opposite side, natural light and air comes from the outdoor terrace and pool.

Section
Section

On the third floor, all the bedrooms are connected to the family room and study, which act as a communal space with a view of a giant wall of vertical garden – a delicate element to blur the site border and insert a tropical balance into the composition.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya
Floor Plan
Floor Plan
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Committed to the three-zoned concept, natural stones such as andesite and marble dominate the first floor, bringing an enclosed atmosphere, while moving up to the second floor, vertical alumunium lattice with the hint of glass create a translucent transition against the massive façade.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

A full idea of opposite clarity and lightness were finally expressed by the wooden glass box and a floating patterned metal sheet, adding an eclectic mood for the entire house.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Ben House GP / Gets Architects" 12 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/775034/ben-house-gp-wahana-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.