the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Extension
  4. France
  5. graal architecture
  6. 2015
  7. Nursery School Extension / graal architecture

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Nursery School Extension / graal architecture

  • 09:00 - 2 October, 2015
Nursery School Extension / graal architecture
 Nursery School Extension / graal architecture, © David Foessel
© David Foessel

© David Foessel © David Foessel © David Foessel © David Foessel + 29

© David Foessel
© David Foessel

Text description provided by the architects. The design for the extension of the Alliés de Chavannes nursery school draws on its context within the landscape and its integration within the site. The three new volumes that house the extension connect to the longitudinal circulation of the existing building in such a way as to allow them to be perceived as separate pavilions.

© David Foessel
© David Foessel

The existing building is reconfigured to become the school's spine. Distinguished by two types of metal cladding - galvanized steel and anthracite zinc - the new volumes provide a visible distinction between the original building and its extension.

© David Foessel
© David Foessel
Floor Plan
Floor Plan
© David Foessel
© David Foessel

The new volumes are organized to ensure fluidity and a programmatic organization in harmony with the existing functioning of the school, logically inserted between the trees and providing views of the surrounding vegetation. Elevated on steel stilts and with facade openings offering each space a variety of orientations, the extensions allow pupils to imagine that their school is a tree house!

© David Foessel
© David Foessel

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
graal architecture
Office
Cite: " Nursery School Extension / graal architecture" 02 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774344/nursery-school-extension-graal-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments