the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Visitor Center
  4. South Korea
  5. namu architects
  6. 2014
  7. CeongTae Mountain's Visitor Information Center / namu architects

CeongTae Mountain's Visitor Information Center / namu architects

  • 20:00 - 26 September, 2015
CeongTae Mountain's Visitor Information Center / namu architects
CeongTae Mountain's Visitor Information Center / namu architects, Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung

Courtesy of JaeBum Myung Courtesy of JaeBum Myung Courtesy of JaeBum Myung Courtesy of JaeBum Myung + 27

  • Architects

  • Location

    Hoengseong-gun, Gangwon-do, South Korea
  • Architect in Charge

    JaeBum Myung
  • Area

    432.0 sqm
  • Project Year

    2014
Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung

Text description provided by the architects. Admiration for a “gable roof” which is very ordinary.

A gable roof is one of the most common building types at agricultural village. It has been used not only for Buddhist temples but also for storages and houses that were unknown. After modernization, the gable roof type is undergoing many changes that is about scale, usage, material and construction. Under the influence of industrialization and urbanization, long gable roofs need to be adapted to large-scale shed, vinyl greenhouse, and livestock processing plant. It is changing the scenery of agricultural villages. We pay attention to the gable roof that is common and long-running building type. As a “Living and Breathing Silence”, this building put the form of life by following the common building type on demand of site and programs.

Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung

Sudeoksa Daeungjeon’s roof pitch (10:6)

The common roof pitch in Korea is 10:6. Sudeoksa Daeungjeon(Buddhist temple)’s roof pitch is also 10:6. Although materials and construction method have been changed, the gable roof’s refreshingness and strongness are reproduced in this project.

Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung

Elevation Design : abstract painting of forest

The site is located in front of the forest that is full of coniferous trees like pine and fir tree. The trees grow straight toward the sky at irregular spots. These vertical rhythms of site are adapted to the building’s elevation.

Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung

- Visitor Center : Wooden structure (column+beam)

Considering changes of management and remodeling, all inside wall are non bearing wall. Therefore tube rhamen construction is selected that and outer wall share the loads. Especially, because employee’s accommodations’ inside walls on the second floor are also non bearing wall, it can be used as single space after remodeling.

Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung

Wooden structure

At Visitor Center, wooden structure is selected that is more eco-friendly. Traditional gable roof is applied to modern interpretation by using Pre-Cut Post and Beam construction.

Section
Section
Courtesy of JaeBum Myung
Courtesy of JaeBum Myung
Section
Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "CeongTae Mountain's Visitor Information Center / namu architects" 26 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774320/ceongtae-mountains-visitor-information-centre-namu-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.