the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Fantuzzi + Rodillo Arquitectos
  6. 2014
  7. El Manzano House Refurbishment / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

El Manzano House Refurbishment / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos

  • 09:00 - 21 September, 2015
El Manzano House Refurbishment / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos
El Manzano House Refurbishment / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos, © Pablo Blanco
© Pablo Blanco

© Pablo Blanco © Pablo Blanco © Pablo Blanco © Pablo Blanco + 28

© Pablo Blanco
© Pablo Blanco

Text description provided by the architects. The Project consisted in the expansion and remodeling of a XX century house, located at Cerro Cárcel, Valparaíso-Chile, which is part of the historical conservational area, actually protected by UNESCO.

Section
Section

The three story brickwork, adobe and wooden building is placed in a hill with a heavy slope. Project consisted in restoring and adapting the existing structure to the new uses requested by the customer, this is; housing, restaurant and preserves manufacturing.

© Pablo Blanco
© Pablo Blanco

It was decided that each of the three original floors would have an independent access according to theaforementioned programs.

Section
Section

An attached metallic structure volume was proposed, in order to connect each program by the use of an external stair case, ending in a new level, as part of the housing program.

© Pablo Blanco
© Pablo Blanco

This new ordering element appears as an open volume in the public first and second floors, distributing   towards terraces with vegetables cultivation, food treatment warehouses, preserves factory and restaurant.

© Pablo Blanco
© Pablo Blanco

In levels third and fourth the aforementioned element is closed for linking the two housing floors, in which the third level corresponds to the housecommon areas plus bedrooms, being in the fourth level the master´s suite plus terrace.

© Pablo Blanco
© Pablo Blanco

View the complete gallery

About this office
Cite: "El Manzano House Refurbishment / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos" 21 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773815/remodelacion-casa-el-manzano-fantuzzi-plus-rodillo-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Pablo Blanco

El Manzano 住宅翻新 / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.