Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos

Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos

Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Image 2 of 21Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Windows, ForestBarn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Beam, WindowsBarn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Wood, Windows, BeamBarn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - More Images+ 16

  • Area Area of this architecture project Area :  192
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2015
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Nuprotec
Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Windows, Forest
© Felipe Díaz Contardo

Text description provided by the architects. The Barn House as a recycling proposal is part of a construction material rescued by three friends that bought an old barn located in the Aculeo lagoon that was damaged since the earthquake of February 2010. The distribution of the construction material served to three different projects, a barbecue for a family in Santiago, a hotel terrace in the Colchagua Valley and the barn house at Lake Ranco, enabled for a summerhouse.

Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Wood, Windows, Beam
© Felipe Díaz Contardo

The main objective was to use the old barn, the doors and the roof structure in poplar wood for trusses and sheathing, combining it with the local wood used in pillars and exterior coatings.

Floor Plan

The structure consists of the summary of recycled trusses supported by a sequence of perimeter columns located every three meters, giving shape to a simple and clean volume, a single interior hall with a rectangular floor plan exempt of pillars.

Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Table, Chair, Windows, Beam
© Felipe Díaz Contardo

The program of the summer house gives priority to common spaces, the terrace, the living room and the dining room are situated in the main hall, leaving the rest, bedrooms, bathrooms, kitchen and service area, all together in one of the corners of the barn forming an " L".

Section

The materiality also accompanies the destination of the different spaces; the common area is completely transparent, formed by the sequence of ribs of trusses and pillars at sight, closed with thermo panel glass. While, the bedrooms and service area is an opaque volume, sheltered under the roof of the shed, all coated with the recycled poplar wood

Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Windows, Beam
© Felipe Díaz Contardo

Finally, the Shed strategically situated on a natural plateau in the middle of the forest, is visualized as a great cover resting gently on a row of pillars, through its transparency, in the daylight, the trees of the other side can be seen, giving the interior space the condition of being out side, and in the night the shed is recognised as a light box.

Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos - Image 2 of 21
© Felipe Díaz Contardo

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Barn House at Lake Ranco / Estudio Valdés Arquitectos" 15 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773652/barn-haouse-at-lake-ranco-estudio-valdes-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.