the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. Thailand
  5. PODesign
  6. 2015
  7. Casa Grand & Casa City / PODesign

Casa Grand & Casa City / PODesign

  • 19:00 - 9 September, 2015
Casa Grand & Casa City / PODesign
Casa Grand & Casa City / PODesign, © Spaceshift studio
© Spaceshift studio

© Spaceshift studio © Spaceshift studio © Spaceshift studio © Spaceshift studio + 37

  • Architects

  • Location

    Soi Mu Ban Ladawan Rama 5-Ratchaphruek, Tambon Bang Khun Kong, Amphoe Bang Kruai, Chang Wat Nonthaburi 11130, Thailand
  • Design Team

    Bunjong Kiatsingnakorn , Sansanee Praditkul, Artid Yewhing
  • Area

    1000.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

  • Interior

    Quality Houses Public Company Limited
  • Landscape

    Quality Houses Public Company Limited
  • Structural Engineer

    Chanapong Tongsen
  • System Engineer

    Thiti Kongthanasathaporn
  • Contractor

    Quality Houses Public Company Limited
  • More Specs Less Specs
© Spaceshift studio
© Spaceshift studio

Text description provided by the architects. Located on Bangkloy-Sai Noi Road, Casa Grand and Casa City are two adjacent communities by Q-House. Each community has its own gate and clubhouse at front. Working together with client on the project master planning to create unity of both projects, the clubhouses and gates are combined into one single gesture, continuity curved building. Both gates are located at the center of curve, while both ends are housed by each community clubhouse. The curved buildings and gates envelope primary plaza at front are also performing as welcome gateway of the projects. 

© Spaceshift studio
© Spaceshift studio
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Spaceshift studio
© Spaceshift studio

Positioning each swimming pool behind clubhouses on each wing creates privacy and become gathering spaces for each community. The roof is composed by 2 layers which insulates the heat. At the same time, the space in between roof layers makes the upper layer roof seem floating. The sense of lightness is realized. Upper layer roof at both ends gently rises up generating visual lines to the gates at center. Creating sunshade device is introduced by using gradient density angled vertical fins along the east / west curved lines.   Starting from both ends of the curve, the angled vertical fins density is gradually less when approaching the gates. The gates, then, are revealed thru the angled vertical elements. Shadow casting on the curved walls creates different patterns throughout the day.  

© Spaceshift studio
© Spaceshift studio

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Casa Grand & Casa City / PODesign" 09 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773249/casa-grand-and-casa-city-podesign/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.