We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

House in Basilicata / OSA architettura e paesaggio

House in Basilicata / OSA architettura e paesaggio

© PierMario Ruggeri© PierMario Ruggeri© Pierluigi Barile© PierMario Ruggeri+ 37

  • Architects In Charge:Massimo Acito, Marco Burrascano, Luca Catalano, Annalisa Metta, Luca Reale, Caterina Aurora Rogai
  • Collaborators:Francesco D’Ippolito, Ori Warshai, Marta Spadaro
  • Construction Site Manager:Valentina Silipo, Massimo Acito
  • Coordination:Astudio S.r.l.
  • Structure:Giovanni Ventura
  • Systems:Gennaro Loperfido, Mariapia Colella, Paolo Acquasanta
  • Manager:Essentis Properties Group
  • Country:Italy
More SpecsLess Specs
© PierMario Ruggeri
© PierMario Ruggeri

Text description provided by the architects. The house is situated along the north-eastern slope of a hill that separates the Bradano and Basento rivers and slopes gently down to the lake of S. Giuliano covering a total area of 630 sqm on a plot of 7 hectares.

© PierMario Ruggeri
© PierMario Ruggeri

The quality of the context suggested the idea of preserving the orographic profile with volumes above ground following the natural contour of the slope, creating a timeless architecture in the rural landscape.

© Pierluigi Barile
© Pierluigi Barile

The site plan consists of a sequence of terraced areas and courtyards, in a spatial continuum between internal and external spaces. In the downhill terracing area two accommodations for guests are placed.

© PierMario Ruggeri
© PierMario Ruggeri

The strict geometries of the plant give rise to warm, inner domestic spaces; the volumes of services (bathrooms, storerooms, kitchen, laundry) define the rooms of the house that are arranged in succession along a linear path. All rooms enjoy a panoramic view over the lake below.

Main Floor Plan
Main Floor Plan

The distribution spaces are articulated in the rear area, mediating the relationship with the courtyards. Wide windows frame the landscape alternating with blind walls.

© PierMario Ruggeri
© PierMario Ruggeri

The concrete roof, ostentatiously exhibited soffit, rests on "bearing boxes" and serves as ordering element in the changing and articulated perspectives. The vegetation that covers it merges with the surrounding land reducing the visual impact until it is completely cancelled in the view from the top.

© PierMario Ruggeri
© PierMario Ruggeri

The correct exposure of the environment, the control of ventilation and daylight, the collection and reuse of rainwater, solar panels and the green roof help isolating and mitigating the internal microclimate ensuring sustainability aspects.

© PierMario Ruggeri
© PierMario Ruggeri

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Basilicata / OSA architettura e paesaggio" 08 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773147/private-house-in-basilicata-osa-architettura-e-paesaggio> ISSN 0719-8884
© PierMario Ruggeri

意大利巴斯利卡塔 住宅 / OSA architettura e paesaggio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.