the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Burial
  4. Israel
  5. Ron Shenkin Studio
  6. 2015
  7. Open-Sided Shelter / Ron Shenkin Studio

Open-Sided Shelter / Ron Shenkin Studio

  • 02:00 - 2 September, 2015
Open-Sided Shelter / Ron Shenkin Studio
Open-Sided Shelter / Ron Shenkin Studio, © Shai Epstein
© Shai Epstein

© Shai Epstein © Shai Epstein © Shai Epstein © Shai Epstein + 38

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Text description provided by the architects. The structure functions as a place of convergence of mourners and for the reading of eulogies prior to and during the burial. It's essential nature is that of a pavilion or open sided shelter and is located next to the cemetery.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The building is comprised of two entrances, the smaller of the two serves the family of the deceased. The second and larger entrance serves the rest of the mourners, this entry allows easy access to the spacious building. One side of the front of the building remains open to the north.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The positioning of the structure also allows, those mourners who prefer to remain at a distance, a sense of closeness to the proceedings and a shaded area that is not inside the structure itself.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

There are two exits leading to the burial lots, one of which is easily accessible and the other is via a flight of stairs.

Floor Plan
Floor Plan

The structure has one solid stone wall to the west which serves to block any direct afternoon sunlight except what is allowed through via a long narrow window.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The area in which the structure is situated was surrounded by orchards which were originally raised to make space for new residential and commercial building projects. During the design process we decided to take the surroundings into consideration. By erecting a monument to the rural surroundings that were demolished for urban repurposing.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The monument consists of an exposed concrete slab symbolizing the expansion of construction. The slab is stabilized by tree-shaped metal pillars denoting the trees that were cut down. One oak tree remains within the structure. The ceiling above the tree was left open to allow for the presence of the tree to create a dialogue between the living tree and the metal symbols.

On the northern side of the building there is a line of concrete, beginning in the ground on the west side and climbing up through the window. Ascending to the roof, ceilings and walls and making its final decent back to the ground - like a man who comes from dust and to dust returns.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The building materials and color pallet are Monochromatic consisting mostly of shades of grays and providing a sense of cleanliness, neutrality and sadness.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

During the evening the building is lit from the inside and out. Plans and construction process:

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The structure is designed using more than 300 panels of differing sizes and shapes and fitted together by computer software. The panels were brought to the construction site and assembled by a team of contractors. The metal 'tree' structures were brought to the site and assembled as per the design.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

All iron works and structural designs were approved by engineers after which the walls were constructed by the remaining pallets. The concrete for the walls and roof was poured in one day.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Ron Shenkin Studio
Office
Cite: "Open-Sided Shelter / Ron Shenkin Studio" 02 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772842/open-sided-shelter-ron-shenkin-studio/> ISSN 0719-8884
© Shai Epstein

开放式公墓 / Ron Shenkin Studio