Salburua Civic Center / ACXT

Salburua Civic Center / ACXT

Salburua Civic Center / ACXT - Windows, FacadeSalburua Civic Center / ACXT - WindowsSalburua Civic Center / ACXT - FacadeSalburua Civic Center / ACXT - Image 5 of 40+ 40

  • Project Director : Juan Luis Geijo, Juan Dávila
  • Project Architect : Gonzalo Carro
  • Other Architects : Maria Robredo, Oscar Ferreira, Javier Manjón, Aintzane Gastelu-Iturri, Daniela Bustamante, Beatriz Pagoaga, Aitziber Olarte
  • Project Management : Juan Luís Geijo, Juan Dávila
  • Costs : Juan Dávila
  • Structures : Unai Mardones
  • Environmental Engineering : Camino López, Federíco Reguero
  • Public Health Services : Beatriz Lorenzo
  • Electrical Engineering : Elena Guezuraga
  • Telecommunications : Elena Guezuraga
  • Fire Strategy : Beatriz Lorenzo
  • CAD : Itziar Ramírez, Arrate López de Maturana, Gorka Arceniaga, Marta García
  • Administration : Edurne Jiménez de Aberasturi, Emma Luna, Josune Moreno
  • Site Supervision : Gonzalo carro, María Robredo
  • Site Management : Sara Barredo
  • Construction Execution Management : Juan Dávila, Sara Barredo
  • Client : Ayuntamiento de Vitoria-Gasteiz
  • City : Vitoria-Gasteiz
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
Salburua Civic Center / ACXT - Windows, Facade, Cityscape
© Aitor Ortiz

Text description provided by the architects. The Civic Center is a building that combines sporting, cultural and administrative uses to service the neighborhood Salburua in Vitoria.

Salburua Civic Center / ACXT - Facade
© Aitor Ortiz

The project conceives the civic center as a gathering of people to carry out various social, cultural, recreational or sports activities.

Salburua Civic Center / ACXT - Facade
© Aitor Ortiz

The program of the building is divided into three levels:
- The ground floor has more public uses such as a café, lounge, hall, conference room, etc.
- The basement has all sports facilities except for the pool.
- The first floor has administrative areas, cultural spaces (library, study room, Infotek and workshops) and the pool with its own dressing room.

Salburua Civic Center / ACXT - Chair
© Aitor Ortiz

The floor conveys this concept of diffusion thanks to a glass façade through which you can see what is happening inside, and even across the street, establishing a fusion between urban space and inside the civic center, strengthening its public character. In contrast, the first floor has a less permeable, more abstract language, avoiding the usual human scale, in order to obtain a stronger and more powerful image.

Salburua Civic Center / ACXT - Facade
© Aitor Ortiz
Salburua Civic Center / ACXT - Image 39 of 40
Section
Salburua Civic Center / ACXT - Chair
© Aitor Ortiz

Despite being a very compact building of approximately 110x60 meters, it is very bright thanks to the many patios that traverse the entire building and that help establish visual relationships between the various activities taking place in the center

Salburua Civic Center / ACXT - Facade
© Aitor Ortiz

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bulevar de Salburua Kalea, Vitoria-Gasteiz, Araba, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Salburua Civic Center / ACXT" 30 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772644/centro-civico-salburua-acxt> ISSN 0719-8884

© Aitor Ortiz

Salburua市民中心 / ACXT

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.