We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Fire Works Villa / TTArchitects

Fire Works Villa / TTArchitects

© Kei Sugino © Kei Sugino © Kei Sugino © Kei Sugino + 13

Matsuyama, Japan
More SpecsLess Specs
© Kei Sugino
© Kei Sugino

Text description provided by the architects. It has achieved the maiximum area and the height. The site is located in the residential area near the city area of Matsuyama City.There are two main requests from the client, one is to have all the living space on the sunny second floor, and the other is to be able to watch the fireworks in summer.

© Kei Sugino
© Kei Sugino

To ensure the second floor area, we first considered the size of the building by building-to-land ratio. Keeping waste to less than 1%, we planned the building to become the maximum area. Also the client demanded to have all the LDK, bedrooms, and bathrooms to be faced to the garden, we placed the wooden terrace to the south side, and the garden built in wellhole style from the first floor on the north side and laid the living room between them.

Second Floor Plan
Second Floor Plan

The rooftop can be reached by outdoor stairs on north side garden. To be able to watch the fireworks, we calculated the height of the building by the regulation for the height of buildings and achieved the best height. Within the regulation, the plan has being utilized to the maximum.

© Kei Sugino
© Kei Sugino

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Fire Works Villa / TTArchitects" 27 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772587/fire-works-villa-ttarchitects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.