the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Hong Kong
  5. Bean Buro
  6. 2015
  7. Leo Burnett HQ / Bean Buro

Leo Burnett HQ / Bean Buro

  • 19:00 - 20 August, 2015
Leo Burnett HQ / Bean Buro
Leo Burnett HQ / Bean Buro, Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Courtesy of Bean Buro Courtesy of Bean Buro Courtesy of Bean Buro Courtesy of Bean Buro + 22

  • Architects

  • Location

    Kwun Tong, Hong Kong
  • Architects in Charge

    Lorene Faure, Kenny Kinugasa-Tsui
  • Area

    35000.0 ft2
  • Project Year

    2015

Text description provided by the architects. Hong Kong designers Bean Buro have created an innovative and collaborative workspace for world-class creative agency Leo Burnett. Located in the Landmark East AIA Kowloon Tower in Kwun Tong, Hong Kong, the design inhabits two floors as well as a large external terrace, totaling 35,000sqft.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Inspired by an exchange of contextual narratives from the local hipster culture of the post-industrial Kwun Tong to the vibrant urban life of Williamsburg, Brooklyn, the design encourages social interactions between staff to increase creative thinking and collaboration.

Detail
Detail

The new office supports the highly dynamic working culture of a creative agency through a variety of spaces such as open plan work clusters, semi-private discussion areas, private meeting rooms, and enclosed offices. Additionally, several art and graphics installations fundamental to the Leo Burnett brand animate the space and help organize the overall design.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Upon entering, staff and clients are greeted by an industrial factory themed sliding door, an illusion achieved by highly realistic sticker graphics, and a double faced metal plate embossed with the company logo on one side and the company’s symbolic pair of glasses, worn by Leo Burnett himself, on the other. Employees can then scan into work on the 3.5-meter tall card reader in the form of another widely recognized company symbol, the pencil. The installation plays off the company philosophy, “big ideas come from big pencils”.

Floor Plan
Floor Plan

The main feature of the new workspace is a set of sculptural meeting rooms that inhabit the reception area. The meeting rooms, inspired by Kwun Tong’s history of ship construction, appear to be floating with walls clad in curved ribs and plywood panels. The meeting tables inside were uniquely designed with CNC techniques using layers of plywood and corian.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Also in the reception area is the first of three brightly tiled long bars that layer the central space of the project. Suspended above the reception desk is a custom made 5-meter long steel installation lined with light bulbs of Leo Burnett’s iconic company logo. The second long bar forms the café area, where staff can have lunch, hold informal meetings, or throw parties. Beyond the café is a large outdoor terrace, where the final 10-meter long bar was installed for flexible events. It has a barbecue area and outdoor furniture for casual meetings.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

A collection of other design features contributes to the quirky personality of the new office. A series of dinner style carts lined with acoustic drapes and homey pendant lights are installed across the office. Inside, staff can carry out semi-private group discussions or personal creative thinking. Throughout the workspace, designated walls are coated with writable paint for spontaneous meeting discussions. Wood wool and cork wall panels were used as acoustic absorption across the office. Enclosed offices are situated along the building’s glazed perimeter while preserving maximum natural diffused day lighting into the general open plan office. These offices have full height glass walls to preserve the visual connections across all spaces.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Bean Buro
Office
Cite: "Leo Burnett HQ / Bean Buro" 20 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772193/leo-burnett-hq-bean-buro/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Bean Buro

Leo Burnett HQ / Bean Buro