Popsonics House / LAB606

Popsonics House / LAB606

+ 37

Brasília, Brazil
  • Architects: LAB606
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2014
  • Photographs
    Photographs :Joana França
More SpecsLess Specs
© Joana França

"We want a fun house to host friends and do everything we can do in the apartment," said the clients in one of the first meetings that led to the project.

© Joana França

Then the following assumptions were defined beyond what is normally part of the program of a house: the existence of a pool that became a Whirlpool according to the budget, a fireplace and a lot of social space.

© Joana França

The house is set in a privileged location with a bustling topography that allows the overview of its roof from different parts of the surroundings.

© Joana França

From this context the roof was conceived as if it were a fifth façade that contrasts plastically and chromatically with the hills and the landscape in which the home is located.

Plans

Bedrooms and bathrooms, service area and a bedroom suite are bundled in prismatic volumes with slanted roofs in different directions.

© Joana França

Among these prisms, a slab extends covering the entire living area of the house - the kitchen integrated with the living room, fireplace and balcony. The latter opens to the horizon in the south of the house and a small lawn.

© Joana França

Just off the terrace and under the suite is the Whirlpool. The suite allows the level of the bed to enjoy the views to the south, while at a lower level the bathroom meets a beautiful hill to the west.

© Joana França

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Popsonics House / LAB606" [Casa Popsonics / LAB606] 11 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771605/popsonics-house-lab606> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.