the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Exhibition Center
  4. South Korea
  5. Yoon Space Design
  6. Jung Gil-Young Gallery / Yoon Space Design

Jung Gil-Young Gallery / Yoon Space Design

  • 17:00 - 23 July, 2015
Jung Gil-Young Gallery / Yoon Space Design
Jung Gil-Young Gallery / Yoon Space Design, © Indiphos. Song Gi-myoun
© Indiphos. Song Gi-myoun

© Indiphos. Song Gi-myoun © Indiphos. Song Gi-myoun © Indiphos. Song Gi-myoun © Indiphos. Song Gi-myoun + 19

  • Architects

  • Location

    Gakbuk-myeon, Cheongdo-gun, Gyeongsangbuk-do, South Korea
  • Architect in Charge

    Yoon Seok-min
  • Design Team

    Rita-kim / SP R&D. Park Jung-su
  • Construction

    SP R&D. Park Jung-su
  • Area

    115.0 sqm
  • Photographs

© Indiphos. Song Gi-myoun
© Indiphos. Song Gi-myoun

Text description provided by the architects. The gallery of potter Jung Gliyoung is opened in Cheongdo, Gyeongsangbuk-do. The designer rather applied unnatural mirror mass which is contrary to nature to bring the natural beauty of the surrounding to the building, and the contrast of the physical properties of these materials and nature reflected in the mirror provide a unique space with exquisite fusion. Through angles the exterior of the building presents a totally different landscape according to the direction even though it is the same space rather than being a mass. The interior space which reflects the personality and characteristic of the potter harmonizes with dense trees by finishing everywhere in glass, and the individuality of the gallery is expressed with painting in reversed colors.

© Indiphos. Song Gi-myoun
© Indiphos. Song Gi-myoun

The floor on the ground floor is decorated like a similar shape and pattern of cloth by using various colors of plywood, and is classic yet each color naturally overlaps. Moreover, the entire wall of one side is opened with window for the nature to look like a picture, and it creates new landscape each season as the space itself becomes the frame.

Sketch
Sketch

Also in the main gallery building which can be accessed through the passageway on the ground floor, the sense of space is maximized as floors and ceilings are finished with glass. In this space, three tables at different height and shelves connecting inside and outside balance stuffy feeling of a small area. In particular, the red stairs presents mysterious and intense atmosphere at night like the light coming down from the spaceship, and the table that seems like floating in the air and works of the artist which can be seen upon entering into the interior through this bring another dreamy feeling. The space composed of mirror and window on one side of wall forms various spatial atmospheres by creating obscure space division. Other existing buildings and container structures are connected through the passageway, and this passageway is also used as function of shelf. .

© Indiphos. Song Gi-myoun
© Indiphos. Song Gi-myoun

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Jung Gil-Young Gallery / Yoon Space Design" 23 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770648/art-2-jung-gil-young-gallery-yoon-space-design/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Indiphos. Song Gi-myoun

Jung Gil-Young 艺术馆 / Yoon Space Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.