the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. China
  5. Linehouse
  6. 2015
  7. ALL SH / Linehouse

ALL SH / Linehouse

  • 20:00 - 22 July, 2015
ALL SH / Linehouse
ALL SH / Linehouse, © Benoit Florençon
© Benoit Florençon

© Benoit Florençon © Benoit Florençon © Benoit Florençon © Benoit Florençon + 12

  • Architects

  • Location

    94 Wu Xing Lu, Jingan Qu, Shanghai Shi, China, 200000
  • Area

    20.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Benoit Florençon
© Benoit Florençon

Text description provided by the architects. Located in the former French concession, Shanghai, on a tree lined street, ALL SH is a street wear shop selling clothing and shoes. The existing shell was stripped back to its raw state, exposing the patina of the concrete walls. The new insertion is a series of white thin vertical planes, installed at an angle through the space. The angle of these planes continues as stainless steel strips on the floor and ceiling, extending to the wall beyond, becoming mechanisms of display. Linehouse wanted to make the best use of the 20sqm space in order for the display of the product to be visible from the street, and draw consumers into the interior.

Floor Plan
Floor Plan

The strong angled insertions is further reinforced with the angled concrete bench located on the exterior and the mirror counter which reflects the surrounding street scape. In working with a minimal palette of mirror, white metal and stainless steel, there is a strong contrast between the existing and the new.

© Benoit Florençon
© Benoit Florençon

The space in-between the planes is filled with mirror, reflecting the rough existing shell and emphasising the thinness of the inserted walls. These mirror panels operate as storage units behind, the biggest being a changing room.

© Benoit Florençon
© Benoit Florençon

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Linehouse
Office
Cite: "ALL SH / Linehouse" 22 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770624/all-sh-linehouse/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Benoit Florençon

ALL SH 潮流店 / 联图 (Linehouse)

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.