the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Adaptive Reuse
  4. Japan
  5. TT Architects
  6. 2012
  7. Kawanishi fam / TT Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Kawanishi fam / TT Architects

  • 19:00 - 20 July, 2015
Kawanishi fam / TT Architects
Kawanishi fam / TT Architects, © Kei Sugino
© Kei Sugino

© Kei Sugino © Kei Sugino © Kei Sugino © Kei Sugino + 9

  • Architects

  • Location

    Kurashiki, Okayama Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Teruki Takayoshi
  • Project Year

    2012
  • Photographs

  • General constructors

    Kotaro Meguro / Meguro Construction
  • Client

    Shintaro Ono / Kurashiki Estate
  • Site Area

    160.42 sq m
  • Building Area

    104.41 sq m
  • Total floor area

    439.445 sq m
  • Principal use

    collaborative working space
  • More Specs Less Specs
© Kei Sugino
© Kei Sugino

Text description provided by the architects. This is a creative space for up-and-coming entrepreneurs to exchange ideas,formulate plans and convert this into results.

© Kei Sugino
© Kei Sugino

Previously a warehouse used for roasting coffee,these up and-coming entrepreneurs coordinated a renovation to create a shared space. The layout encompass individual working spaces; however open tables without partitions have been used. This achieves the initial aim of creating a space in which members can actively collaborate together in an open manner. In addition,we have created an open-use meeting space,featuring a large touch-panel display and a utility space including a kitchen and toilet. 

Floor Plan
Floor Plan

A characteristic angled ceiling and a high side light provides soft lighting for an open space. 

© Kei Sugino
© Kei Sugino

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Kawanishi fam / TT Architects" 20 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770498/kawanishi-fam-tt-architects/> ISSN 0719-8884