the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses Interiors
  4. Spain
  5. CAVAA Arquitectes
  6. Casa Eulàlia / CAVAA Arquitectes

Casa Eulàlia / CAVAA Arquitectes

  • 02:00 - 13 July, 2015
Casa Eulàlia / CAVAA Arquitectes
Casa Eulàlia / CAVAA Arquitectes, © Nit Victorio
© Nit Victorio

© Nit Victorio © Nit Victorio © Nit Victorio © Nit Victorio + 23

© Nit Victorio
© Nit Victorio

Text description provided by the architects. These Vilanova dwellings with load-bearing walls structure were initially defined  as a  disorganized house without hierarchies of spaces, where the stays on the center of the house were "punished"  for its corridor, causing that the rooms were just open to the communal staircase and to a small inner courtyard.

Axonometric
Axonometric

Our proposal strikes the action in the center of the house, getting a "joint-space" that works as a studio, storage space, laundry room and kitchen.

© Nit Victorio
© Nit Victorio

The new spaces organization allowed us to locate the bedrooms on the north side and the living looking to the south. We worked opening visuals, linking the two opposite parts, and ordering the spaces for day and night uses on both sides of the equipped heart.

Diagram 2
Diagram 2

Thus preserving the original structure, we have made new doors, we dwindled circulation spaces and opened the house to the warm light of its south facade.

© Nit Victorio
© Nit Victorio

Walls modifications that we combined with small incisions as the entrance little bench, which backs off the corner of a bedroom and offers the user the balcony and the street overlooking, from the very first time that you access the house.

© Nit Victorio
© Nit Victorio

View the complete gallery

About this office
CAVAA Arquitectes
Office
Cite: "Casa Eulàlia / CAVAA Arquitectes" 13 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770040/casa-eulalia-cavaa-arquitectes/> ISSN 0719-8884
© Nit Victorio

Casa Eulàlia住宅 by CAVAA Arquitectes