the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Installation
  4. France
  5. NAS architecture
  6. 2015
  7. Scape / NAS architecture

Scape / NAS architecture

  • 05:00 - 12 July, 2015
Scape / NAS architecture
Scape / NAS architecture, © photoarchitecture
© photoarchitecture

© photoarchitecture © photoarchitecture © photoarchitecture © photoarchitecture + 12

  • Architects

  • Location

    Montpellier, France
  • Architect in Charge

    Hadrien BALALUD DE SAINT JEAN, Guillaume GIRAUD, Johan LAURE
  • Client

    Festival of Lively Architecture (FAV)
  • Area

    30.0 sqm
  • Project Year

    2015
© photoarchitecture
© photoarchitecture

Text description provided by the architects. For the 10 years of the Festival of Lively Architecture the main pavilion takes place at central plaza of hotel saint come. This key point is the main backdrop and information point for this year’s festivities.

Floor Plan
Floor Plan

It seemed important to use the differents elements that punctuate the courtyard as a basis for the overall development of the pavilion's shape. Begining from the ground, the pavilion unfolds in a multitude of random steps that can serve for visitors as reading spaces, relaxation places or stages for the various events that take place during the Festival.

© photoarchitecture
© photoarchitecture

The pavilion includes old columns from the plaza that to create its shape. The soil becomes roof and the interiority form a large reception area for the public. Because of its shape and generosity, that interiority intrigue. Consisting of informatives walls with maps and other materials related to the festival, this space becomes a place of informations and meetings around the Festival.

Floor Plan
Floor Plan

The structure is made of wood, like the entire pavilon. The aim was to create a real contrast between the inside and the envelope.

© photoarchitecture
© photoarchitecture

Inside the atmosphere is very bright and welcoming in order to provide an information point for visitors. The outer materiality is directly related to the courtyard. The pavilion is in opposition between the context, privileging dark tones and sharp angles. The outer envelopel is made of medium tinted in the mass, in order to create a dark mat and powerful material in order to support the majesty of the place.

© photoarchitecture
© photoarchitecture

Scape is positioned as a guest in the heart of the plazza full of history, it converses with the elements and uses contrasts to question space.

© photoarchitecture
© photoarchitecture

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Scape / NAS architecture" 12 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769978/scape-nas-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.