We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Kew House / Piercy&Company

Kew House / Piercy&Company

© Jack Hobhouse© Jack Hobhouse© Jack Hobhouse© Jack Hobhouse+ 18

  • Architects: Piercy&Company
  • Area Area of this architecture project Area:  3960 ft² Area:  3960 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014 Year:  2014
  • Photographs photographs:  Jack HobhousePhotographs:  Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse

Text description provided by the architects. Set within the Kew Green Conservation Area of south-west London, this four bedroom family house is formed of two pre-fabricated weathering steel volumes inserted behind a retained nineteenth century stable wall.

© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse

First and foremost a family home, the tone is informal but rich with incidental spaces, unexpected light, and complex vertical volumes. Approaching the design as a kind of built diagram of the way the family wanted to live, Piercy&Company created an internal landscape of alternative routes, levels, and spaces – many of which are aimed more at children than adults.

First Floor Plan
First Floor Plan

The simple plan makes the most of the constrained site, reduces the building’s mass in the streetscape, and responds to the living patterns of the family. Two rectangular wings each have living spaces on the ground floor and bedrooms above. Connecting the wings is a glass encased circulation link, allowing light to fill the house and courtyard.

© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse

The two shells housing each wing are formed of 4mm thick weathering steel – a hardworking combination of structure and façade. The weathering steel is maintenance free, essential for the enclosed site, and softened by a patchwork of expressed welds and perforated panels. The deep orange tones and perforations within the skin echo the dappled light and autumnal palette of nearby Kew Gardens. Inside, oak veneer panelling and Dinesen flooring are the basis of a warm and natural material palette.

Section
Section

Kew House was an experimental build, driven by the architect’s and clients’ shared interest in a ‘kit-of-parts’ approach, prefabrication, and the self-build possibilities emerging from digital fabrication. CNC milling and an on-site joinery workshop were used to create a bespoke fit-out that could be installed by the client and a small team of architecture graduates.

© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Kew House / Piercy&Company" 08 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769830/kew-house-piercy-and-co> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jack Hobhouse

Kew住宅 / Piercy&Company

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.