the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Australia
  5. Attic Salt
  6. 2015
  7. Office in Fremantle / Attic Salt

Office in Fremantle / Attic Salt

  • 16:00 - 8 July, 2015
Office in Fremantle / Attic Salt
Office in Fremantle / Attic Salt, © Dion Robeson
© Dion Robeson

© Dion Robeson © Dion Robeson © Dion Robeson © Dion Robeson + 22

© Dion Robeson
© Dion Robeson

Text description provided by the architects. The brief for this job was to repurpose an existing warehouse and create an office space that reflects Fremantle and encourages a fun work culture amongst staff, whilst adhering to a modest construction budget. We also wanted the design to showcase Caporn Young as a progressive company who are doing things differently, this tends to be a pattern that we see with all our clients and it is very refreshing!

Floor Plan
Floor Plan

With the project located in the West End of Fremantle we drew inspiration from the port and the Fremantle aesthetic. We utilised a lot of raw and natural materials to mesh with the existing warehouse structure and reflect the youthful character of the company.

© Dion Robeson
© Dion Robeson

Some key materials include:

-The post consumer recycled cork that hugs the stair treads.
-The concrete looking cladding which is pre-finished requiring no maintenance or sealing.
-Locally sourced plywood.
-Using the existing slab.
-Exposed steel beams.
-The sea container which we modified to wrap around the reception.

© Dion Robeson
© Dion Robeson

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Office in Fremantle / Attic Salt" 08 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769667/office-in-fremantle-payne-designs/> ISSN 0719-8884