We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

San Wayao Community Sports Center / CSWADI

San Wayao Community Sports Center / CSWADI

© ARCH-EXIST© ARCH-EXIST© ARCH-EXIST© ARCH-EXIST+ 28

  • Architects: CSWADI
  • Area Area of this architecture project Area:  11936 Area:  11936
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015 Year:  2015
  • Photographs photographs:  ARCH-EXISTPhotographs:  ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

Text description provided by the architects. Located in DongYuan residential district of Chengdu, the site of SanWaYao community sports facilities is surrounded with aged housing, intensive high-rise residential buildings which were built recently and a primary school. Challenging the limited site and building area, designers created an energetic public space in community, offering numerous kinds of sports facilities for people living around including swimming pool, fitness center, tennis court, basketball court, squash court, ping pong table, billiards table, gate ball court, outdoor fitness center , playground for kids and so on.

© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

With the aim of producing a friendly sports space, the concept is to make the building and site integrated. Creating a sloping shape of the building by “extruding” and connecting the sports ground on the east with walkable sloping roof lead to a stronger space perception of the building as a public facility.

© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

Continuous sloping roof is an open public space with big steps acting as a walking route and bleachers for the east sports ground in the same time. Moreover, lawn roof provides spaces for   grass skating, yoga, picnic and more for the community without charging a fee. People could walk slowly up to roof deck on 4th floor along the slope and down through a cantilevered stairway on the north. These form a round route in an “artificial hill” bringing the pleasure of climbing a real mountain into the crowded city town.

Floor Plan
Floor Plan

Multi-function arena on the lawn slope is a pure semitransparent space made of U-shaped glass. It provides tender interior light suitable for various kinds of ball games, group calisthenics, and parties. In the corner of the arena, batter posts replace upright posts in structure which makes the building a floating glow box as a unique sight in community.

© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Jin Gui Lu, Wuhou Qu, Chengdu Shi, Sichuan Sheng, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "San Wayao Community Sports Center / CSWADI" 29 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769233/san-wayao-community-sports-center-csadr> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© ARCH-EXIST

成都,三瓦窑社区体育设施 / 中国建筑西南设计研究院 CSWADI

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.