the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. A4estudio
  6. 2010
  7. Sobrino House / A4estudio

Sobrino House / A4estudio

  • 00:00 - 24 August, 2010
Sobrino House / A4estudio
Sobrino House / A4estudio, Courtesy of A4ESTUDIO
Courtesy of A4ESTUDIO

Courtesy of A4ESTUDIO Courtesy of A4ESTUDIO Courtesy of A4ESTUDIO Courtesy of A4ESTUDIO + 21

  • Architects

    A4estudio / Leonardo Codina & Juan Manuel Filice
  • Location

    Mendoza, Argentina
  • Area

    540.0 m2
  • Project Year

    2010

Text description provided by the architects. Facing a complex project where the house is also a workplace, we proposed an organized level where all the living uses and human relations are possible: relax, shelter, contemplation and work.

Courtesy of A4ESTUDIO
Courtesy of A4ESTUDIO

In a topographic operation, all the family activities converges in a common volume that lands on the highest level of the ground and rises 2.5 m from the lowest part. This operation proposes the entry to the house underneath all these activities, stripping at this point the natural slope.

Courtesy of A4ESTUDIO
Courtesy of A4ESTUDIO

Square floor plan, perimeter activities program in relation to the best sunshine light and views, and the circulations related to a central patio that strips the natural slope of the site, structure an eccentric and dens spatiality, where the path ways became the heart of the house.

Courtesy of A4ESTUDIO
Courtesy of A4ESTUDIO

At the top of the house, a system of inverted beams and concrete tensors hold the corbels, exposing the structure as part of the identity of the house.

Courtesy of A4ESTUDIO
Courtesy of A4ESTUDIO

In this way, a family life in an elevated and intimate plan that supports different uses and senses is possible.

Courtesy of A4ESTUDIO
Courtesy of A4ESTUDIO

View the complete gallery

Cite: "Sobrino House / A4estudio" 24 Aug 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/74370/sobrino-house-a4estudio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments