the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Della Valle Bernheimer
  6. 2007
  7. Copper House / Della Valle Bernheimer

Copper House / Della Valle Bernheimer

  • 00:00 - 14 August, 2010
Copper House / Della Valle Bernheimer
Copper House / Della Valle Bernheimer, © Richard Barnes
© Richard Barnes

© Richard Barnes © Richard Barnes © Richard Barnes © Richard Barnes + 13

  • Architects

  • Location

    Hillsdale, United States
  • Partner In Charge

    Andrew Bernheimer
  • Project Team

    Brian Butterfield
  • Project Manager

    Erik Helgen
  • Client

    Andrew, Nicole, and Isaac Bernheimer
  • Contractor

    Andrew Bernheimer with Dean Contracting
  • Area

    2590.0 ft2
  • Project Year

    2007
  • Photographs

Text description provided by the architects. The Copper House is located in the Hudson Valley on a wooded, six-acre site two hours north of New York City. Clad almost entirely in corrugated copper siding and a mixture of flat-seam and standing seam copper roofing, the skin will age and develop a patina that reflects time through material changes. The three-bedroom house features distinctive, sculpted south-facing skylights that allow light into various public and private spaces.

© Richard Barnes
© Richard Barnes

The ground floor contains two bedrooms, living room, dining room, kitchen, and a home office. An eight-foot tall, 30-foot-long, open bookshelf system runs the length of the ground floor creating a sense of delineation between rooms, while retaining visual connections across the various spaces. The second floor contains a master bedroom, playroom, and attic space, with windows overlooking the sculpted copper skylights.

© Richard Barnes
© Richard Barnes

View the complete gallery

About this office
Della Valle Bernheimer
Office
Cite: "Copper House / Della Valle Bernheimer" 14 Aug 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/72886/copper-house-della-valle-bernheimer/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Richard Barnes

铜质住宅 / Della Valle Bernheimer