the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hospitality Architecture
  4. Germany
  5. Clemens Bachmann Architekten
  6. 2008
  7. Haus D / Clemens Bachmann Architekten

Haus D / Clemens Bachmann Architekten

  • 00:00 - 10 June, 2010
Haus D / Clemens Bachmann Architekten
Haus D / Clemens Bachmann Architekten

Haus D / Clemens Bachmann Architekten Haus D / Clemens Bachmann Architekten Haus D / Clemens Bachmann Architekten Haus D / Clemens Bachmann Architekten + 20

  • Architects

  • Location

    Infanteriestraße 11, 80797 M
  • Client

    Allgemeine Suedboden Grundbesitz Verwaltung
  • Area

    100.0 m2
  • Project Year

    2008

Text description provided by the architects. A former military warehouse was converted into a daytime bar and cooking lounge. Whilst the employees of neighbouring offices use "Haus D" as a canteen during the day, cookery courses and gastronomic events take place in the venue in the evening. For this purpose, a new build was „implanted" into the listed building, which fulfils structural and building physical requirements.

Towards the exterior the inner structure shows in the vestibule, which penetrates the facade at an existing opening. The centre of the room is an almost five metre long kitchen block, whose cover can be pushed open across the entire width during cookery events.

The bent geometry generates niches in the lounge, which serve as seating areas for the guests. Only the orange chairs and an illuminated rear kitchen wall add colour accentuations in the room.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Haus D / Clemens Bachmann Architekten" 10 Jun 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/63640/haus-d-clemens-bachmann-architekten/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

D住宅 / Clemens Bachmann Architekten