We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Viborg Town Hall / Henning Larsen Architects

Viborg Town Hall / Henning Larsen Architects

© Thorbjørn Hansen© Thorbjørn Hansen© Thorbjørn Hansen© Thorbjørn Hansen+ 26

  • Architects: Henning Larsen
  • Area Area of this architecture project Area:  19400 Area:  19400
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2011 Year:  2011
  • Photographs Photographs:  Thorbjorn Hansen
© Thorbjørn Hansen
© Thorbjørn Hansen

Text description provided by the architects. The new town hall is situated in a previous military area on the outskirts of Viborg. Shaped as a white sculpture floating above a dark base, the building opens up to the town hall square and the new green park.

© Thorbjørn Hansen
© Thorbjørn Hansen

Employees and visitors are invited into a building characterised by brightness, openness and flexibility. The green roof running from the building base beautifully interacts with the landscape and the green parking roofs surrounding the front square.

© Thorbjørn Hansen
© Thorbjørn Hansen

In the large atrium rising up six floors from floor to ceiling, a broad staircase constitutes a sculptural, uniting element. The employee cafeteria and kitchen are placed on the top floor of the building offering a nice view and direct access to a large roof terrace.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The interplay between house and park creates a new place in the town where the large inner atrium is the heart that joins the town hall’s professional community with the community of the citizens. The facade structure provides the building with a distinctive expression – and at the same time offers protection from the sun.

© Thorbjørn Hansen
© Thorbjørn Hansen

Thoroughly sustainable and developed in low energy class 1, the 19,400 m2 building will be a landmark in the area, a modern workplace and a new place of value to both citizens and employees.

© Thorbjørn Hansen
© Thorbjørn Hansen

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:8800 Viborg, Denmark

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Viborg Town Hall / Henning Larsen Architects" 27 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/634287/viborg-town-hall-henning-larsen-architects-2> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.