the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. OLAestudio
  6. 2014
  7. House Refurbishment in Baralla / OLAestudio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

House Refurbishment in Baralla / OLAestudio

House Refurbishment in Baralla / OLAestudio
House Refurbishment in  Baralla / OLAestudio, © Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

© Héctor Santos-Diez © Héctor Santos-Diez © Héctor Santos-Diez © Héctor Santos-Diez + 17

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

... build in stone boxes ...

A house burns and only the memories and a box of stone walls left. How to give it a new identity, as do the original home of a family of 11 children, now his second home, again become a meeting place to build new memories?

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

The challenge is to build a shelter with different atmospheres and exploit the full potential of this empty box. The program is simple: give it the greatest possible number of rooms and spaces  for use by individuals and families with different habits. From here,  the only premise, a tight budget and sensitivity of all of us.

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

We think that the house graduated its light and atmospheres, a secluded and intimate hideaway ground access as a continuous shell on walls and ceilings of wood perpendicular to the window overlooking the garden and the annexes legacy . The house looks for light and distant views on first floor. The surfaces become painted walls and large sliding doors in white plywood. Back on the ground under cover a small study collected with daylight and diagonal views. Concrete nuanced texture to climb the skylight cover.

Final Plan
Final Plan

The staircase articulates the program, tours and openings. Its location is marked by the gaps in the side walls and longitudinal views allowed. Provides the backdrop for the opening perpendicular to the façade open.
This box should expand and leave their limits at every point looking landscape.

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

Concrete, wood, corten steel and glass. The stone box is built around the central concrete wall that runs and develops housing ladder. The grups of cabinets define the rooms and hide the entire set of sliding doors that allow the views of the countryside from every point of the rooms beyond their windows.

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

The house opens into the garden and opens to the distant views, gallery missing the original wood becomes a big glass with corten steel frame. Some of the walls are rebuilt recovering the pace of openings in the facade to the street and other open fully to the garden. Lime mortar combined with exposed stone planes.

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

Sober architecture of light and surfaces. A detail of the history of one of its owners, the set of birch logs inside. A pass memory,  an original door, turned in furniture.

Final Elevation
Final Elevation

The fire razed hundreds of books, furniture and regards. Our work,  build the stage for refilling of hundreds of books, furniture and regards

© Héctor Santos-Diez
© Héctor Santos-Diez

View the complete gallery

About this office
OLAestudio
Office
Cite: "House Refurbishment in Baralla / OLAestudio" [Rehabilitación de Vivienda en Baralla / OLAestudio] 27 Apr 2015. ArchDaily. (Trans. Santibañez, Danae) Accessed . <https://www.archdaily.com/623720/house-refurbishment-in-baralla-olaestudio/> ISSN 0719-8884
© Héctor Santos-Diez

巴罗拉别墅翻修/ OLAestudio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.