We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Llorell House in La Costa Brava / DOSARQUITECTES

Llorell House in La Costa Brava / DOSARQUITECTES

© Simon Garcia© Simon Garcia© Simon Garcia© Simon Garcia+ 15

Tossa de Mar, Spain
  • Architects: DOSARQUITECTES
  • Area Area of this architecture project Area:  2000
  • Photographs Photographs:  Simon Garcia
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Rapsel
  • Structural Design Collaborator:Amanda Colom Calsina
  • Technical Architect:Lluís Serrat Tarrés
  • Builder:Rehabilitació i Construcció Salichs S.A.
  • Installations:SINOPHOS GROUP
  • City:Tossa de Mar
  • Country:Spain
More SpecsLess Specs
© Simon Garcia
© Simon Garcia

Text description provided by the architects. Description
A house situated in the heart of the Costa Brava with incredible views to a coast bay.


The challenge was to fit a big program in a volume with some formal contrast with the nature of the place. So we propose some cubes placed as if they were randomly thrown, like if they were fallen from the sky, but finally they really derive from the fan-shape of the plot.


© Simon Garcia
© Simon Garcia

Those cubes have the same size: 7 by 7 meters. They are absolutely open by one side, in order to have the sea views and the best solar orientation, even that they are protected by those very special big blinds (operated by hydraulic system). The situation and position of those cubes project the directives of the rest of the levels of the house.


First Floor Plan
First Floor Plan

Under levels have been integrated in the field with a big spaces opening to the sea.

Ground floor that is the main level is situating the most important used pieces in open and direct connection with the outside terraces, swimming-pool and gardens. Three patios help to increase natural lighting and ventilation of this level. Also the serve to distribute the uses of the different spaces: guest apartment, main entrance and study, or the kitchen area and main living room.

© Simon Garcia
© Simon Garcia

Lower level is in contact with the grass garden designed in micro-dunes. Here we can find the Spa and Hammam and a rest area. Separated there is also an apartment for the service of the house (housekeeper, babysitter). 


Floor Plan
Floor Plan

Two main materials have been proposed for the façades:

-  Travertine stone of the ventilated façade for the upper volumes, that is giving a noble 
character to this part of the house 


-  And the gabions filled with stones of the area, used for the basement of the house 
and for the walls and protections of the garden.

© Simon Garcia
© Simon Garcia

Another important aspect of the Project is the compliance to accomplish the principles of sustainable architecture, taking energy-saving measures into the design of the house and in the 
selection of the materials.

Swimming-pool is overflow as an infinity pool and protected by an automatic cover. 


© Simon Garcia
© Simon Garcia

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Llorell House in La Costa Brava / DOSARQUITECTES" 01 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/623463/llorell-house-in-la-costa-brava-dosarquitectes> ISSN 0719-8884
© Simon Garcia

布拉瓦海岸 Llorell 别墅/ DOSARQUITECTES

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.