Ball-Nogues Compostable "Pulp Pavilion" Brings Shade to Coachella

Ball-Nogues Compostable "Pulp Pavilion" Brings Shade to Coachella

To demonstrate the structural potential of "pulp," Ball-Nogues Studio built an experimental reclaimed paper pavilion this year at Coachella. The lightweight, self-supported structure, known as the "Pulp Pavilion," was made from a low-cost blend of recycled paper, water and pigment sprayed onto lattices of organic rope. After its use as a place of refuge for festival goers, it will be either composted or recycled. See the pavilion illuminated at night, after the break.

© Benjamin Ball
© Benjamin Ball
© Benjamin Ball
© Benjamin Ball
© Benjamin Ball
© Benjamin Ball
© Joshua White
© Joshua White
© Joshua White
© Joshua White

News via Ball-Nogues

Image gallery

See allShow less
About this author
Cite: Karissa Rosenfield. "Ball-Nogues Compostable "Pulp Pavilion" Brings Shade to Coachella " 20 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/621808/ball-nogues-compostable-pulp-pavilion-brings-shade-to-coachella> ISSN 0719-8884
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.