the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Day Care
  4. Japan
  5. Tatta Architects Office
  6. 2015
  7. Yoshi Nursery / Tatta Architects Office

Yoshi Nursery / Tatta Architects Office

  • 20:00 - 11 April, 2015
Yoshi Nursery / Tatta Architects Office
Yoshi Nursery / Tatta Architects Office, © Nishinihon Syabou
© Nishinihon Syabou

© Nishinihon Syabou © Nishinihon Syabou © Nishinihon Syabou © Nishinihon Syabou + 14

© Nishinihon Syabou
© Nishinihon Syabou

Text description provided by the architects. Nursery construction of wooden bungalow that has been planned in the mountains of Sasebo . Place a play room in the center of the square of the plane. Is office around , the place each nursery room , etc. various room has a floor plan that was conscious of clarification of flow line .

© Nishinihon Syabou
© Nishinihon Syabou

Playroom we have achieved a large space in the wooden adopted the structure of quasi- arch . Around than nursery room. Horizontal continuous windows overlooking the nature , and has established the eaves of the maximum output 3m for building periphery to create a shade to the outsid.

Detail
Detail

In order to integrate the building around , appearance highlights the horizontality by eaves and horizontal window. I aimed the nursery to nurture children in a natural appearance along with the surrounding mountains .

© Nishinihon Syabou
© Nishinihon Syabou
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Yoshi Nursery / Tatta Architects Office" 11 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/618206/yoshi-nursery-tatta-architects-office/> ISSN 0719-8884