the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Italy
  5. OASI architects
  6. 2014
  7. UV House / OASI architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

UV House / OASI architects

  • 10:00 - 2 April, 2015
UV House / OASI architects
UV House / OASI architects, © Stefania Matteo
© Stefania Matteo

© Stefania Matteo © Stefania Matteo © Stefania Matteo © Stefania Matteo + 17

© Stefania Matteo
© Stefania Matteo

Text description provided by the architects. UV house is a project for a young couple, conversion of an old industrial building into a modern urban villa. The client asked to create a new floor for bedrooms inside the shape of the actual building. Our aim was to preserve the power of the void that space suggested to us.

Diagram
Diagram

The concept was simple: a floating slab set into the existing walls that keeps the huge void under it. We made it in concrete. Positioned in the middle of the entire space the slab generates two empty spaces to its extremes, a patio garden at the front entrance and a double height on the other side.

© Stefania Matteo
© Stefania Matteo

The entrance garden provides better illumination of the interior spaces as well as create a smart outdoor space to live. Through a huge window the garden and the interior are closely linked. The upper floor is warmer, the wooden roof provides a smart feeling for bedrooms and bathrooms.

© Stefania Matteo
© Stefania Matteo
Plan
Plan
© Stefania Matteo
© Stefania Matteo
Cite: "UV House / OASI architects" 02 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/614779/uv-house-oasi-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments