the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Australia
  5. SVMSTUDIO
  6. 2014
  7. Boandyne House / SVMSTUDIO

Boandyne House / SVMSTUDIO

  • 01:00 - 22 January, 2015
Boandyne House / SVMSTUDIO
Boandyne House / SVMSTUDIO, © Andy Gibson
© Andy Gibson

© Jake Nowakowski © Andy Gibson © Jake Nowakowski © Andy Gibson + 26

© Andy Gibson
© Andy Gibson

Text description provided by the architects. The house is located at the end of a cul-de-sac and rising 3 metres from the front (north) to the back (south) of the parcel, connected to the site by means of two directions; the alignment of the neighbouring houses to the west and perpendicular to the slope grade which exploits the SW/NE diagonal of the parcel. 

© Andy Gibson
© Andy Gibson

With difficult overlooking constraints due to the position of the property on the slope we decided to create an intimate home filled with light and space and a strong relationship with the sky by means of three voids organised along the diagonal of the property.

Floor Plan
Floor Plan

Whilst the ground floor has a strong relationship with the earth with views of the garden and contrasting light streaming in from above, the upper level elevates the viewpoint, a celestial level that frames the sky just above the horizon line. Through this subtle relationship between the earth and the sky we intend to create a home where the limits of space and the play on light and shade are enough decoration and come together as one clear expression. 

© Andy Gibson
© Andy Gibson

View the complete gallery

About this office
SVMSTUDIO
Office
Cite: "Boandyne House / SVMSTUDIO" 22 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/589790/boandyne-house-svmstudio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments