Atelier Bardill / Valerio Olgiati

Atelier Bardill / Valerio Olgiati

Atelier Bardill / Valerio OlgiatiAtelier Bardill / Valerio OlgiatiAtelier Bardill / Valerio OlgiatiAtelier Bardill / Valerio Olgiati+ 8

  • Architects: Valerio Olgiati
  • Area Area of this architecture project Area:  285
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2007

Text description provided by the architects. The Atelierhouse Bardill replaces an old barn in the protected centre of the village Scharans. The building permission was granted by the local authorities only under the condition that the new building would have exactly the same volume as the old barn.

The client, Linard Bardill, who lives in a house a very short walking distance away from the site, needed only one single space, a room to work in. This working space occupies not even a third of the stipulated volume. The rest of it constitutes a courtyard that is monumentalized by a huge round opening to the sky. This is where the house expresses greatness and clearness in contrast to the arbitrary geometry of its external appearance and to the small-scale environment of the village.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Scharans, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Atelier Bardill / Valerio Olgiati" 05 May 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/58695/atelier-bardill-valerio-olgiati> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

谷仓中的“冥想” Atelier Bardill / Valerio Olgiati

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.