the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Austria
  5. Synn Architekten
  6. 2007
  7. [KO]mic / synn architekten

[KO]mic / synn architekten

  • 00:00 - 1 May, 2010
[KO]mic / synn architekten
[KO]mic / synn architekten, © Manfred Seidl
© Manfred Seidl

© Manfred Seidl © Manfred Seidl © Manfred Seidl © Manfred Seidl + 13

  • Architects

    synn architekten
  • Location

    Bad Vöslau, Austria
  • Director In Charge

    Bettina Krauk
  • Collaborator

    Petra Riegler
  • Structural Engineering

    Dipl.-Ing. Peter Spitzer
  • Project Area

    125 sqm
  • Area

    1405.0 m2
  • Project Year

    2007
  • Photographs

Text description provided by the architects. This simple summerhouse built for a collector is situated amongst numerous old trees on a property near Vienna. Offering a lot of storage space and areas for presentation of paintings, books and comics, this distorted cube acts as a small museum.

© Manfred Seidl
© Manfred Seidl

The irregular placement of the windows transports the idea of a showcase, framing certain views into the garden. They are located at the end of pathways or visual axes.

© Manfred Seidl
© Manfred Seidl

By raising the height of the livingroom oriented to the garden, consequently the fully glazed bay situated directly above deforms the cube.

© Manfred Seidl
© Manfred Seidl

View the complete gallery

About this office
Synn Architekten
Office
Cite: "[KO]mic / synn architekten" 01 May 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/57876/komic-house-synn-architekten/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Manfred Seidl

[KO]mic住宅 / synn architekten