the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Nonhyun Limelight Music Consulting / Dia Architecture

Nonhyun Limelight Music Consulting / Dia Architecture

  • 01:00 - 24 November, 2014
Nonhyun Limelight Music Consulting / Dia Architecture
Nonhyun Limelight Music Consulting / Dia Architecture, © Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

© Kyungsub Shin © Kyungsub Shin © Kyungsub Shin © Kyungsub Shin + 14

  • Architects

    Dia Architecture
  • Location

    64-21 Nonhyeon-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea
  • Architect in Charge

    Chung Hyuna
  • Design Team

    Lim Seoyeon
  • Area

    589.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structural Engineer

    THE STRUCTURE
  • Mechanical Engineer

    BOW TECHNICAL CONSTRUCTION
  • Electrical Engineer

    SUNGJI E&C
  • Construction

    COAZ CONSTRUCTION
  • More Specs Less Specs
© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

Text description provided by the architects. The densely populated residential area on the inner side of Dosan-daero is a site in which civil complaints clash and height limits are rarely respected. The mass was folded according to the slopes of the stairs, to avoid a steeply set mass. By decreasing the mass as it ascends along the straight stairs, skylights were placed at each level. The building’s purpose is as a recording studio, which has instigated serious complaints by local residents restricted opening up the outer wall, with its closed figure naturally leading to a selection of bricks.Though red bricks were chosen in accordance with the surrounding multiplex housing, by using surface cutting of used bricks, an old faded look was achieved.

© Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

 The recording studio on the second and third floors was sedigned to have no columns by using the windowless outer wall as a structure, and the volume containing the office on the fourth and fifth floors was built with a light transparent box to relieve the weight of the trans structure. The upper volume is supported by V-shape steel column in the ground floor car park, transferring the weight to the underground reinforced concrete column.

Floor Plan
Floor Plan

 By inserting a commercial building in the block of multiplex housings, a nuanve of change was initiated by partially combining the light gestures of steel structure on the familiar brick building.

Nonhyun Limelight Music Consulting / Dia Architecture, © Kyungsub Shin
© Kyungsub Shin

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Nonhyun Limelight Music Consulting / Dia Architecture" 24 Nov 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/570057/nonhyun-limelight-music-consulting-dia-architecture/> ISSN 0719-8884