the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Luciano Kruk Arquitectos
  6. 2013
  7. SV House / Luciano Kruk Arquitectos

SV House / Luciano Kruk Arquitectos

  • 01:00 - 12 November, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
SV House / Luciano Kruk Arquitectos
SV House / Luciano Kruk Arquitectos, © Daniela Mac Adden
© Daniela Mac Adden

© Daniela Mac Adden © Daniela Mac Adden © Daniela Mac Adden © Daniela Mac Adden + 18

© Daniela Mac Adden
© Daniela Mac Adden

Text description provided by the architects. The house is located in a new subdivision in the seaside area of Valeria del Mar, near the city of Pinamar on the Atlantic coast, 360 km south of Buenos Aires.

© Daniela Mac Adden
© Daniela Mac Adden

The site, approximately 32 by 23 meters, is a corner at the access to a new subdivision developed in recent years, the shorter side facing towards a typical neighborhood street in this town, and its longest side bound by a narrow cul de sac street that generates the access into the subdivision.

Plan
Plan

Our clients asked for the house to be as simple as possible, designed in a single level, and specifically asked for the master bedroom to be placed well away from the other two bedrooms which would work for the families of their children, grandchildren and other visitors.

© Daniela Mac Adden
© Daniela Mac Adden

The house was designed as a single volume of strongly elongated proportions, placing the master bedroom on one end and the other two bedrooms on the opposite end, and forming the central space as the meeting area for the whole family, looking for a good direct relationship (and even almost indeterminate) to the outside.

Section
Section
Section
Section

We used exposed concrete to exploit its sculptural qualities while avoiding maintenance later in the life of the house, proving this to be a great summer home which will also be rented seasonally. Furthermore, this structural material in its traditional role, is also used as an enclosure to the outside, and between interior spaces allows us to greatly simplify the construction process to reduce to a minimum the number of participants of the project, mainly due to the possibility of avoiding complicated cladding details, therefore shortening an important part of the construction time.

© Daniela Mac Adden
© Daniela Mac Adden

View the complete gallery

Cite: "SV House / Luciano Kruk Arquitectos" [Casa SV / Luciano Kruk Arquitectos] 12 Nov 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/565503/sv-house-luciano-kruk-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Daniela Mac Adden

SV 别墅 / Luciano Kruk Arquitectos