the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Singapore
  5. ONG&ONG Pte Ltd
  6. 2012
  7. Audi Centre Singapore / ONG&ONG Pte Ltd

Audi Centre Singapore / ONG&ONG Pte Ltd

  • 01:00 - 4 November, 2014
Audi Centre Singapore / ONG&ONG Pte Ltd
Audi Centre Singapore  / ONG&ONG Pte Ltd, © Aaron Pocock
© Aaron Pocock

© Aaron Pocock © Aaron Pocock © Aaron Pocock © Aaron Pocock + 38

© Aaron Pocock
© Aaron Pocock

Text description provided by the architects. Standing eight-storeys high, Audi Singapore's newly unveiled flagship store is the first ever high-rise Audi Terminal, and at 1,350 square metres per floor, is also the largest Audi showroom in Southeast Asia.

Audi Centre Singapore  / ONG&ONG Pte Ltd, © Aaron Pocock
© Aaron Pocock

This one-stop terminal offers a variety of services in a single location, housing showrooms, workshops, offices and even a café and waiting lounge for visitors. As many as 35 of Audi's latest models are displayed in the showrooms on the 2nd and 4th floors.

2nd Floor Plan
2nd Floor Plan

The cars are arranged in a "power curve", making the formation seem as if they are zooming by on a race track. A specially designed lift carries cars to the servicing workshop that spans from the 5th to the 7th floor, while the offices take up the building's top level. Within the three basement floors are an Audi Cafe, quattro shop, customer waiting lounge, reception areas as well as a carpark.

© Aaron Pocock
© Aaron Pocock

The design concept was to localise the international Audi Terminal template to suit the site and local conditions, whilst ensuring a consistent corporate branding. Hence, although space constraints resulted in the building’s uncharacteristic semi-circular shape, Audi's signature look is evident in elements such as the building's curved walls.

© Aaron Pocock
© Aaron Pocock

The façade is clad in aluminium with hexagonal cut-outs forming a honeycomb pattern, while full-height glass windows for the lower floors make the building appear to float off the ground. Located at the junction of Leng Kee Road and Alexandra Road, the Audi Terminal also had to contend with its close proximity to the MRT train track. As the Audi Terminal's foundations are mere centimetres away from those of the train track columns, the columns were monitored during construction through the use of lasers.

© Aaron Pocock
© Aaron Pocock

Given the site's close proximity to an MRT train track and the limited site area, the Audi Terminal's design is a feat of creativity that stays true to the Audi brand whilst successfully cementing its place as a landmark in the local landscape.

Section BB
Section BB

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Audi Centre Singapore / ONG&ONG Pte Ltd" 04 Nov 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/562678/audi-centre-singapore-ong-and-ong-pte-ltd/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.