the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Educational Architecture
  4. Japan
  5. HIBINOSEKKEI
  6. D.S Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

D.S Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

  • 01:00 - 31 October, 2014
D.S Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
D.S Nursery  / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro , © Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

© Studio Bauhaus © Studio Bauhaus © Studio Bauhaus © Studio Bauhaus + 27

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Text description provided by the architects. The site is surrounded by rice field where wind blows through well. This is one of the areas with much quantity of wind-generated electricity in Japan, and this project is based on the concept of “wind”.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Planning is layout corridor of the ring shape as an image that wind around and each room volume as blade of the windmill.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Consequently, even while maintaining the independence, there is a sense of unity through the corridor and courtyard.

Floor Plan
Floor Plan

And it secures natural lighting and ventilation by the opening of the high-side windows of classrooms and playroom, and windows of the corridor, which is not to depend on the machine. It is timber and one-story building, and it has low canopies outer perimeter of the building. There is a wood deck terrace under the canopy, and it is possible to use as semi-outdoor space by a large opening of the classroom.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

Where children use is shown the timber beams and it expresses that it is timber building. Even out of those, lunch room is created a state close to the natural environment by timber fitting of large opening and terrace connect with full of green courtyard. Children enjoy lunchtime in this comfortable space.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

The green courtyard can be see and accessed from any place is planned as a place where  children create play and discover small from various planting.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

In addition, there is a children’s toilet with a large glass window face to the courtyard. It is bright and fun space that children want to go. There is also an effect that does not smell by ultraviolet rays that enters always.

© Studio Bauhaus
© Studio Bauhaus

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "D.S Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro " 31 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/560345/d-s-nursery-hibinosekkei-youji-no-shiro/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.