the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. Spain
  5. NAN Arquitectos
  6. 2014
  7. Inshopnia / Nan Arquitectos

Inshopnia / Nan Arquitectos

  • 01:00 - 28 October, 2014
  • Translated by Nico Saieh
Inshopnia / Nan Arquitectos
Inshopnia / Nan Arquitectos, © Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

© Iván Casal Nieto © Iván Casal Nieto © Iván Casal Nieto © Iván Casal Nieto + 12

  • Architects

  • Location

    Rúa Velázquez Moreno, Vigo, Pontevedra, Spain
  • Project Team

    Wenceslao López, Vicente Pillado, Alberto F. Reiriz
  • Project Area

    95 sqm
  • Project Year

    2014
  • Lighting

    Climar (www.climar.pt)
  • Pavement

    Mastertop Basf
  • Partitions & Furniture

    Cartón yeso Pladur
  • More Specs Less Specs
© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

Text description provided by the architects. The promoter/client proposed us a different concept, an space where could live together a clothing store and a small coffee shop, both spaces must coexist with naturalness and they must complement each other. The main element of this project is the central structure, who reminds a traditional house. With this element we tried to look for a surprise while it helps to differentiate both spaces. The decision to paint the ceiling in black ,has been taken in order to help to assimilate the change of the scale , looking for remove the references. The client that goes to Inshopnia, forgets the noisy street and finds a quiet space with no limits, that pretends give a different shopping experience.

Section
Section

The furniture of the shop serves, at the same time, to organise the clothes and also for its exhibition .In this case, all the space has a periferic distribution forcing the way around the main element, the wood structure, where is developed the activity of tasting and relax. The materials were chosen in order to leave the importance to the clothes. Therefore, the walls has the original state, and the floor was unified with self-leveling resin.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

The lights and the furniture are claiming for its relevance. While the furniture provide color according the chromatic variety of the clothes , the lights permit the optimal perception of the volume and they potentiate the esthetics values and suitable sensations for the style of the business.

Floor Plan
Floor Plan

A contradiction that enriches the local perception also appears. In an introspective atmosphere, the place is open to the street, favoring the participation in the bustle outside those who are tasting the coffee and inviting the pedestrian to go inside the shop.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
NAN Arquitectos
Office
Cite: "Inshopnia / Nan Arquitectos" [Inshopnia / Nan Arquitectos] 28 Oct 2014. ArchDaily. (Trans. Saieh, Nico) Accessed . <https://www.archdaily.com/559016/inshopnia-nan-arquitectos/> ISSN 0719-8884