the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Proyecto C
  6. 2014
  7. Beiró House / Proyecto C

Beiró House / Proyecto C

  • 01:00 - 20 October, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
Beiró House / Proyecto C
Beiró House / Proyecto C, © Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

© Gustavo Sosa Pinilla © Gustavo Sosa Pinilla © Gustavo Sosa Pinilla © Gustavo Sosa Pinilla + 18

  • Architects

  • Location

    Florida, Argentina
  • Project Architects

    Arq. Sebastián Cseh, Arq. Juan Cruz Catania
  • Project Team

    Arq. Romina Rissetto, Arq. Lucas Mc Lean, D.I. Pablo Bontempo
  • Project Area

    330.0 m2
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

Text description provided by the architects. In a typical site 8.66m x 38m, the challenge was to design a home with an extensive program of needs on only two floors. The client is a couple with two grown children (occasional visitors) and one teenager.

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

The house proposes through a succession of courtyards and a concrete structure, the view of a promenade with different nuances. Pedestrian and vehicular access is through an esplanade which is continuous and which shares the level with the living-dining room.

Plan
Plan

The first courtyard appears as a buffer space between the space for cars and the living room. Through a double height concrete pergola, it allows the entry of a screened light. The living-dining room gains space at its ends through double height frames and voids connecting it to the play-room.

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

The concrete partition that runs through the house (from the sidewalk to the main suite) is responsible for organizing the spaces in plan and section, dividing the lot into a strip of 3.20m containing the smaller rooms on one side and a strip of 5m with the social spaces.

Section
Section

The second courtyard is in charge of coordinating the vertical circulation, the spa (room with sauna, jacuzzi and shower) and the bathroom of the main suite. One side is the party wall clad in stone that gets into the adjacent rooms (bathroom, kitchen, spa and suite bathroom). The concrete pergola reinforces that continuity, entering the spa to give daylight to the space.

Beiró House / Proyecto C, © Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

The third courtyard with an "L" shape is the main expansion of the house, taking advantage of the exits of the living-dining room, and the barbecue.

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

View the complete gallery

About this office
Cite: "Beiró House / Proyecto C" [Casa Beiró / Proyecto C] 20 Oct 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/556905/beiro-house-proyecto-c/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.