the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. France
  5. A+B architectes dplg
  6. 2014
  7. War House / A+B architectes dplg

War House / A+B architectes dplg

  • 01:00 - 7 October, 2014
War House / A+B architectes dplg
War House / A+B architectes dplg, © David Cousin-Marcy photographer
© David Cousin-Marcy photographer

© David Cousin-Marcy photographer © David Cousin-Marcy photographer © David Cousin-Marcy photographer © David Cousin-Marcy photographer + 31

  • Architects

  • Location

    Montmorency, France
  • Design Team

    Bonandrini Pier Paolo, Julien Allegre, Emmanuel Vermande, Clara Georgelin-Conan
  • Partners In Charge

    Bonandrini Pier Paolo
  • Structural Engineering

    Perrin et associés & ingétudes
  • Project Year

    2014
  • Photographs

War House / A+B architectes dplg, © David Cousin-Marcy photographer
© David Cousin-Marcy photographer

Text description provided by the architects. The site offers two singularities: a wooded area and  an access by a pedestrian path. The intention was to enjoy the view towards the wood while providing privacy from path

© David Cousin-Marcy photographer
© David Cousin-Marcy photographer

The principle of the house is the resultant of these two figures: a parallelepiped stretches 25 meters facing the woods, opening widely to the landscape by a large full height glass frame of 22meters. This volume is cut by a large mineral wall that creates a privacy from the neighboring, while distinguishing and organizing the interior spaces of the home life and auxiliary spaces.

Floor Plan
Floor Plan

The glass facade facing south is protected from summer through this extension of the roof sunshade sun, and the interior natural stone flooring extends to a generous wooden terrace. The openings in the north wall are minimized for thermal reasons and also to obtain a more intimate facade

© David Cousin-Marcy photographer
© David Cousin-Marcy photographer

The small cantilevered box and the end of the glass corridor is the children's area they can take a nap or read while enjoying the view. A secret passage is arranged to allow passage of the corridor to the room

© David Cousin-Marcy photographer
© David Cousin-Marcy photographer

The structural system mad of prefabricated laminated wood panels, combined with the aesthetic quality of the exposed wood has allowed  a formal liberty .Thus, the entire ceiling of the house is a large area of ​​solid wood without apparent fallout beam, which extends far to the outside, visually enlarging the interior space. 

© David Cousin-Marcy photographer
© David Cousin-Marcy photographer

View the complete gallery

About this office
A+B architectes dplg
Office
Cite: "War House / A+B architectes dplg" 07 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/553813/war-house-a-b-architectes-dplg/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments