the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Naoya Kawabe Architect & Associates
  6. 2006
  7. Ebisu Town House / Naoya Kawabe Architect & Associates

Ebisu Town House / Naoya Kawabe Architect & Associates

  • 01:00 - 10 October, 2014
Ebisu Town House / Naoya Kawabe Architect & Associates
Ebisu Town House / Naoya Kawabe Architect & Associates, © Ken'ichi Suzuki
© Ken'ichi Suzuki

© Ken'ichi Suzuki © Ken'ichi Suzuki © Ken'ichi Suzuki © Ken'ichi Suzuki + 23

© Ken'ichi Suzuki
© Ken'ichi Suzuki

Text description provided by the architects. This site appears when walking while gentle slope the alley of the width of about 2.5m by about 30m. Surroundings are built of the house, and see Tokyo Metropolitan Expressway in front of the east side.

Section a-a
Section a-a

The connected alley is drawn in to the site as it is in the townhouse in 12 households in all, and the building is arranged on the both sides dividing the volume into two.

© Ken'ichi Suzuki
© Ken'ichi Suzuki

This building slightly extends the end of a past alley, and makes the depths that comes off to the sky.

© Ken'ichi Suzuki
© Ken'ichi Suzuki

As for the wall that places the alley and is opposite, a slit window is set up along the ceiling side. It becomes the interface of each unit and the outside, and controls the relation of the room mutually opposite.

First Floor Plan
First Floor Plan

Implications of the town and the unit of house become shape in a secluded most place in the town district, and it appears.

© Ken'ichi Suzuki
© Ken'ichi Suzuki

View the complete gallery

Cite: "Ebisu Town House / Naoya Kawabe Architect & Associates" 10 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/551533/ebisu-town-house-naoya-kawabe-architect-and-associates/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments