the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Japan
  5. Torafu
  6. 2014
  7. Snow Picnic / Torafu

Snow Picnic / Torafu

  • 01:00 - 15 September, 2014
Snow Picnic / Torafu
Snow Picnic  / Torafu, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 9

  • Architects

  • Location

    Nakano, Tokyo, Japan
  • Production

    Ishimaru
  • Area

    64.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. We performed the interior and exterior design for a gelato store that opened in a shopping street of Nakano, Tokyo, where customers can enjoy watching their order being prepared on the spot through a one of a kind performance whereby liquid nitrogen is mixed into a liquid concentrate of ice cream to produce gelato.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The entrance features a glass facade stretching the whole frontage facing the street while the floor layout features three landings of different heights that lead to the highest point at the back of the shop. Here can be found the preparation counter that acts as a kitchen and a stage for the performance which can be seen from the street and whereby smoke is produced using liquid nitrogen.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

By varying the floor finishing in each area using flooring, linoleum and vintage tiles that extend all the way to the street, we were able to turn one small space into three distinct ones.
 Moreover, by using chairs of different sizes, it is possible to sit all around the table straddling these different areas in the middle of the store. Customers can also choose their favorite spot from cantilever tables seating two and a sofa placed next to the glass entrance.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Furthermore, the bright tones of the store's interior contrasting with the toilet and back store areas painted in black, the table in the middle that features the same tile finishing of the floor in the front, the existing wooden columns mended using wooden plugs, and the soft-tones on the walls switching at an angle like sunlight entering from above, etc., are all designed to strike a balance between new and old materials and colors alike.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

We sought to create a cozy and inviting lounge filled with plants that will serve as a showcase for the store's unique gelato preparation method, while presenting the aspect of a laboratory with white smoke spilling from the black counter.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Snow Picnic / Torafu" 15 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/546056/snow-picnic-torafu/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.