the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. Mutabile Arquitetura
  6. 2012
  7. Canyons do Lago House / Mutabile Arquitetura

Canyons do Lago House / Mutabile Arquitetura

  • 01:00 - 6 September, 2014
Canyons do Lago House / Mutabile Arquitetura
© Carlos Dias
© Carlos Dias

© Carlos Dias © Carlos Dias © Carlos Dias © Carlos Dias + 35

  • Collaborators

    Clarice Lacerda
  • Contractor

    Djamilto Lourenço
© Carlos Dias
© Carlos Dias

Text description provided by the architects. The house is located on the edge of Lake Furnas. The house was located in a manner that provides a view of the lake in all rooms and environments. The visual integration between social space and privacy in the intimate area guided all the solutions. The circulation areas are always marked by overhead lighting.

The house was sectored into three sectors: social area, room for the family area and guests area.

The social area is accessed by a ramp and have full view of the Furnas Lake. It features an indoor pool with overhead doors in metal and glass structure comprising a living room with Cumaru wood decking, terrace and outdoor areas, BBQ and circulation with overhead lighting pergola in metal structure.

© Carlos Dias
© Carlos Dias

The pool advances to the outdoor area, creating a infinite view to the Lake.

Walls on Slabs rough stone type and a Cumaru Wood pergola demarcate the winter garden pergola. That solution separate this area from the TV room. A social area has two washrooms support. The kitchen is also fully integrated with the dining room and can also be closed with Ipe wood´s gates.

© Carlos Dias
© Carlos Dias

The internal staircase leads to the billiard room and bar, which has a glass display into the pool. The external staircase leads the resident to the sauna. All these areas have also overlooks the lake.

Next to the social area, the service area has employees room, deposit and laundry.

© Carlos Dias
© Carlos Dias

The six suites are divided into two areas with three bedrooms each. Both have the same features, with circulation arear with walls made of crude Slabs and overhead lighting. The users can also enter the bedrooms from the front of the house, by doors conected with the deck made of Cumaru wood.

Floor Plan
Floor Plan
Cite: "Canyons do Lago House / Mutabile Arquitetura" 06 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/542870/canyons-do-lago-house-mutabile-arquitetura/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments