Lycée Louis Barthou / Pierre Marsan

Lycée Louis Barthou / Pierre Marsan

© Arthur Pequin© Arthur Pequin© Arthur Pequin© Arthur Pequin+ 34

  • Landscape:Pays Paysage
  • City:Pau
  • Country:France
More SpecsLess Specs
Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. In this project, a forest delimits a vast area in the centre of a major heritage site in the City of Pau. The forest is crossed by a network of paths and clearings.

© Arthur Pequin
© Arthur Pequin

A series of shelters and a sanitary facility define a large courtyard. The ground is deformed arbitrarily by folding and unfoldings that create volumes where the ground, walls and roofs become a single entity.

Section
Section

The masonry spreads over the ground along both sides of the structure plotting a masonry line across the playground.

© Arthur Pequin
© Arthur Pequin

Dense and common planting: ash, elms, beeches... creates on one hand the empty central space of the stadium but also participates to provide a pleasant and relaxing atmosphere for pupils.

© Arthur Pequin
© Arthur Pequin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Pau, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lycée Louis Barthou / Pierre Marsan" 30 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/541745/lycee-louis-barthou-pierre-marsan> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.