the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Housing
  4. Peru
  5. JSa
  6. 2013
  7. C-Q Project / JSª

C-Q Project / JSª

  • 01:00 - 22 August, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
C-Q Project / JSª
C-Q Project / JSª, © Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

© Sandra Pereznieto © Sandra Pereznieto © Sandra Pereznieto © Sandra Pereznieto + 40

  • Architects

  • Location

    Miraflores, Peru
  • Project Architects

    Javier Sánchez, Irvine Torres
  • Design Team

    Francisco de la Concha, Carlos Chauca, Oscar Pita
  • Project Area

    3800.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

Text description provided by the architects. Located in the district of Miraflores in Lima, Peru, the project is a building with 7 apartments, with one apartment per level. The rectangular site has an area of ​​560 m2 overlooking one of the characteristic Miraflores urban parks. The project is 1.50 m above street level and setback two meters from the street, this results in a much broader sidewalk, more subtle to the city. 6 apartments approximately 340 m2 and an additional penthouse about 540 m2 are designed.

Access Floor Plan
Access Floor Plan

The lobby area connects to the vertical circulation and a first ground floor apartment. The first apartment has a terrace linked to the park but subtly separated from the public space, addressing relationships between interior and exterior. The terraces of each apartment on the facade toward the park have a gradual inflection that orients the views to the deepest view of the public park.

© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

The concept aims to articulate public living areas in the apartments connected to the park through a circulation core, kitchen and services for the secondary bedrooms and living room. A series of fixed mullions in one of the interior facades allow to blur and address relationships between apartments, generating visual privacy and framing views.

© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

The living room, kitchen and master bedroom are mostly oriented to the park. Each of the apartments went through a process of direct customization with owners from a base typology. In each of the proposals, the two interior courtyards combine the order of living spaces.

© Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto

The courtyards articulate the main spaces of the apartments, and along with a large green wall in one of the courtyards, provide a particular micro environment inside. The vertical garden 8 levels high, in the manner of a domesticated garden, creates a sense of extension of the public park within the apartments, allowing a constant relationship to the natural environment in circulation and interior areas.

Longitudinal Section
Longitudinal Section

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "C-Q Project / JSª" [Proyecto C-Q / JSª] 22 Aug 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/538502/c-q-project-js/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.