the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. Anastasia Arquitetos
  6. 2014
  7. Vale dos Cristais Residence / Anastasia Arquitetos

Vale dos Cristais Residence / Anastasia Arquitetos

  • 01:00 - 4 August, 2014
Vale dos Cristais Residence / Anastasia Arquitetos
Vale dos Cristais Residence / Anastasia Arquitetos, © Jomar Bragança
© Jomar Bragança

© Jomar Bragança © Jomar Bragança © Jomar Bragança © Jomar Bragança + 42

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

Text description provided by the architects. Built in the city of Nova Lima, Brazil, the Vale dos Cristais residence is located in an uphill terrain and due to its linear proportions, the construction harmonizes with the landscape without interfering with its original topography.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

The residence has three levels as follows: the underground, the ground floor and the first floor. The spa and the sauna are on the underground; the kitchen, laundry and the living rooms on the ground floor, and the bedrooms on the first floor.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

In order to get a view of the valley and more sunlight, the social area is all in glass, facing the east and protected by a terrace.  The living area facing the north has also a view of the valley and gets plenty of the afternoon sunlight.

Floor Plan
Floor Plan

As the priority of the project is the outdoor area (leisure area), the architecture provides proportions to the outside, highlighting this area.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

Starting from some basic assumptions and solving them by its architecture, the project takes advantage of the beautiful view, the harmony with the landscape and its surroundings, the sunlight and ventilation and, finally, the integration between the internal and external areas.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

View the complete gallery

About this office
Anastasia Arquitetos
Office
Cite: "Vale dos Cristais Residence / Anastasia Arquitetos" 04 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/533487/vale-dos-cristais-residence-anastasia-arquitetos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments