the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Architect Show
  6. K5-House / Architect Show

K5-House / Architect Show

  • 01:00 - 11 August, 2014
K5-House / Architect Show
© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

© Toshihisa Ishii © Toshihisa Ishii © Toshihisa Ishii © Toshihisa Ishii + 21

Text description provided by the architects. K5-house [house of slow life] was built in natural environment of the countryside of Kurume city in Fukuoka. Site is in quiet countryside and many families live there happily with each other for quite a long time. So I design this house with the concept of harmonizing architecture and natural environment to make the family live a slow happy life with neighbors there.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

Appearance is like sharp shape made of white and black color. Outer wall next to entrance is protruded diagonally and pasted red cedar on one side to make it friendly to family.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

The wood deck in front of living room is used as play yard for children and oasis for the family. This is the first communication place for this family because aluminum sash can be fully open and let interior connect exterior with each other closely.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

Hollowed out space where locates in front of Japanese-style room and next to entrance is the second communication place for this family and surrounding people. In doll festival (3rd March), surrounding people can also see the decoration of Japanese-style room from this space.

First Floor Plan
First Floor Plan

There is a semibasement under kitchen & dining room. Children can dance and enjoy theater there. By designing these three different levels of skip floors, family can take relax there like sitting on a bench. Also space can change flexibly by movable screen between living and kitchen & dining room.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

Stairs that are supported by colonnades of red cedar looks floating in the air. I designed indirect light in handrail of stairs. So stairs become a part of living room by the gentle light from colonnades of red cedar.

© Toshihisa Ishii
© Toshihisa Ishii

I designed this architecture in harmony with people and surrounding nature so that the family could live slowly and happily in this house.

View the complete gallery

About this office
Architect Show
Office
Cite: "K5-House / Architect Show" 11 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/531539/k5-house-architect-show/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments