the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. K2YT
  6. HOUSE-K / K2YT

HOUSE-K / K2YT

  • 01:00 - 30 July, 2014
HOUSE-K / K2YT
HOUSE-K / K2YT, © Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

© Satoshi Asakawa © Satoshi Asakawa © Satoshi Asakawa © Satoshi Asakawa + 18

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

Text description provided by the architects. The site is situated amidst the densely packed residential area in Tokyo. Whilst being on a south west corner of the block having frontages to two streets, the elevated railway on the north posed issues of noise and vibration. The corner location offered opportunities for capturing light and air, but the contradiction was that doing so will call for mitigation of noise.

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

For people seeking a detached housing, it has always been a temptation to have a private garden to come with it. Many attempts have been made to allow for small piece of garden while extending the building coverage to the limit, but as a result, many have also ended up with curtains that are drawn all day long to shield the eyes from streets, which have become too close from the windows. Thus, rows of housings that are so unsociable become the standard city scene in the area, an obscene situation that had been thought to require taking measure for.

Section
Section

The house is for two households. In order to provide the required numbers of rooms which were comparatively larger, four stories, with each floor equally divided into six are created. Within it, rooms, as well as small courtyards are placed, while adjusting the height of floors in accordance with the required character of each room. Apertures are provided to interconnect spaces thus created.

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

By incorporating the courtyard spaces into the house in the same manner as rooms, sufficient depths are provided from the streets, successfully shielding off views without use of curtains even for the largest fenestration. The noise from the railway is also mitigated to the level that it is still audible but much less annoying. By treating the courtyards and the rooms equally, a house that is open yet closed to the city is created.

© Satoshi Asakawa
© Satoshi Asakawa

View the complete gallery

About this office
Cite: "HOUSE-K / K2YT" 30 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/530461/house-k-k2yt/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.