the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. Switzerland
  5. Link architectes
  6. 2013
  7. Swissquote Building in Gland / Link architectes

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Swissquote Building in Gland / Link architectes

  • 01:00 - 23 July, 2014
Swissquote Building in Gland / Link architectes
Swissquote Building in Gland  / Link architectes, © Swissquote Bank
© Swissquote Bank

© Swissquote Bank © Swissquote Bank © Swissquote Bank © Swissquote Bank + 19

© Swissquote Bank
© Swissquote Bank

Text description provided by the architects. Swissquote Group is Switzerland's leading provider of online financial and trading services.

© Swissquote Bank
© Swissquote Bank

Listed on the Swiss Market Exchange since 2000, the Swissquote Group has its headquarters in Gland (VD) and offices in Zürich, Bern, Dubai, Malta, London and Hong Kong.

Cross Section
Cross Section

A first building has been built by Swissquote in 2007. Very soon it appeared not to offer enough space considering the fast growth of the bank.

© Swissquote Bank
© Swissquote Bank

The new building is an extension of the first one. It offers about 4700 sqm office space. In the center, a large patio brings natural light into the building. The patio is also the central link between the new and the existing part. On each level, footbridges offer the possibility to walk from one part to the other, from there one can overview the main entrance and the lobby of the bank headquarters.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Swissquote Building in Gland / Link architectes" 23 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/528151/swissquote-building-in-gland-link-architectes/> ISSN 0719-8884