the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Izquierdo Lehmann
  6. 2012
  7. House in Vitacura / Izquierdo Lehmann

House in Vitacura / Izquierdo Lehmann

  • 01:00 - 17 July, 2014
House in Vitacura / Izquierdo Lehmann
House in Vitacura / Izquierdo Lehmann, © Roland Halbe
© Roland Halbe

© Roland Halbe © Roland Halbe © Roland Halbe © Roland Halbe + 20

  • Architects

  • Location

    Santiago, Chile
  • Architect in Charge

    Luis Izquierdo, Antonia Lehmann
  • Area

    983.0 m2
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Roland Halbe
© Roland Halbe

Text description provided by the architects. A big house for a wealthy senior couple and the gathering of their numerous family, placed on top of a hill, as a belvedere commanding magnificent views over the Andes mountains surrounding Santiago and the city valley below.

Floor Plan
Floor Plan

The living rooms, dinning room, kitchen, and a bedroom wing were placed in one flat floor, along with the entrance patio and garage, at the upper part of the site. A basement beneath the main floor contains a playroom and an interior pool at a lower side of the site, with views in south direction over the city valley. At the same level but in front of the main floor extended pavillion was placed an exterior pool and a barbecue lounge, in circular patio open towards the east to the great mountain chain view. This terrace is partly roofed by a flat semi-circular lawn which forms a garden plan in front of the house main floor pavillion, as a belvedere.

© Roland Halbe
© Roland Halbe

The building is made of fine finished beige tinted concrete, exposed at the exterior and insulated on the white painted interiors. It was made using a patented building method of our own, consisting of prefabricated structural wall panels that integrate a rigid structural wired cage and lightweight plywood forms that are fastened directly to it.

Elevation
Elevation

View the complete gallery

Cite: "House in Vitacura / Izquierdo Lehmann" 17 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/525947/house-in-vitacura-izquierdo-lehmann/> ISSN 0719-8884