the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Arbol Design
  6. 2014
  7. House in Otori / Arbol Design

House in Otori / Arbol Design

  • 01:00 - 16 July, 2014
House in Otori / Arbol Design
House in Otori / Arbol Design, © Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

© Yohei Sasakura © Yohei Sasakura © Yohei Sasakura © Yohei Sasakura + 26

Text description provided by the architects. This is a two-story wooden house in a densely build-up area in Sakai-city, Osaka. The space theme of this house is that privacy security, and comfortable living space combined with airy and bright room for a married couple. They also have a priority on setting a built in garage.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Our answer to them, it appears monotone at first, but, exclude the existence of the garage door and its parking space, by encircling the whole exterior with silver galvalume.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

As for ventilation, we set galvalume plates with the same quality as the main exterior wall of material, color, and shape, in very narrow intervals at two areas of the exterior (road side and courtyard side) to create layers of slit. This enables to shut down people’s looks from the outside and only wind would go through!

Floor Plan
Floor Plan

As for brightness, we created big open window spaces both in the courtyard and the dry space. Moreover, to make the best use of the sunlight, we planned to set those spaces in a separate distance as one straight beam from the sun would scatter, and embrace the entire house. Thus, you would enjoy the courtyard in each room openly anytime you’d like with brightness.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Combining with these factors, this residential space made it possible to be open and roomy but secure privacy matters at the same time, even though the house was built in as small as  about 43㎡ floor space , with the entire exterior wall encircled!!

View the complete gallery

Cite: "House in Otori / Arbol Design" 16 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/525281/house-in-otori-arbol-design/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments